Salutare,

Joi, 27 Iulie, Alina Banuleasa si Tudor Juravlea au sustinut primul workshop din seria “Deconstructing UX Methodology” intitulat “Problem identification & ideation”. Seria intreaga cuprinde 4 workshop-uri in care se va parcurge intregul proces de UX Design - de la problema la solutie prin ideatie, research, prototipare si testare.

Deconstructing UX Methodology workshop

Am pornit cu o mica introducere a UX-ului si am stabilit care este procesul pe care il vom urma.
La workshop multi dintre voi ati fost curiosi si ati pus multe intrebari, lucru ce ne-a incantat teribil, asta ne si asteptam de la UX designerii din comunitatea noastra!
Am continuat prin a ne consolida conceptele pentru identificarea problemei si definirea ei. Am intrat in detalii pentru ce inseamna pasul de presupuneri si ipoteze. Si am vrea sa subliniem si acum ca in aceasta etapa noi doar facem asumtii legate de nevoile utilizatorului, dar trebuie tinut minte ca nu noi suntem utilizatorul caruia ii este destinat produsul. Si astfel, putem crede ca asumtiile nostre sunt adevarate dar s-ar putea sa nu fie corecte si sa fie nevoie sa fie schimbate in cursul proiectului.


Deconstructing UX Methodology

URMATORUL WORKSHOP

Anuntam cu aceasta ocazie ca partea a doua de “Research” din aceasta serie de workshop-uri va avea loc pe 24 August.
La acest workshop vom explora tipurile de research, research calitativ, cantitativ, benchmarking, desk research. Dar si momentele si situatiile in care le folosim.
Vom pregati chestionarul si ghidul de discutie si vom cauta oameni care se confrunta cu problema identificata si vom incerca sa intelegem cat mai multe despre ce se intampla, cum se confrunta utilizatorul cu ea.
Persoanele care au participat la primul workshop au prioritate pentru cel de-al doilea.