Salut!

Joi 23 Februarie, am sustinut primul workshop de Design Co-op, in cadrul primului meetup public pe 2017. Subiectul a fost: uxdesign.ro. Mai precis, definirea strategiei de dezvoltare a siteului Asociatiei Romane de User Experience Design (Scop / Mesaj / Servicii).

Subiectul in sine a fost ales dintre cele propuse chiar de membrii comunitatii, pornind de la obiectivul Asociatiei Romane de User Experience Design: cresterea si dezvoltarea practicii de UX Design in regiune, transformarea industriei tech romanesti dintr-o piata de export de engineering, intr-un creator relevant de produse si servicii de calitate - obiectiv in care educatia puternica in metodologii de Design are un rol crucial.

Concluzia a parut evidenta: ce alt punct de plecare mai bun, decat definirea si validarea produsului prin insasi comunitatea de profesionisti pe care o reprezinta? :)

PROCES

Am pornit de la conceptul de Design Sprint, o metodologie dezvoltata in timp de catre nume mari precum Stanford Design, IDEO, si cel mai recent, Google Ventures, in ceea ce pare a fi cea mai eficienta forma. Avantajul in a folosi un design sprint este dat de viteza cu care se poate explora, prototipa si valida un concept, fie ca reprezinta un feature izolat sau un intreg produs / serviciu.