Salut, prieteni si practicieni ai UX Design-ului!

Joi, 3 Noiembrie, in cadrul unui meetup eveniment, alaturi de 140(!!) de prieteni, colegi si entuziasti carora le multumim din suflet ca au fost acolo, am lansat Asociatia Romana de User Experience Design.

UXDRO Launch Crowd

Nu stim pentru voi, dar pentru noi a fost ca si cum am fi trimis o naveta in spatiu, a fost incununarea a multi ani de eforturi, munca si timp dedicat domeniului pe care il iubim.

Au fost ani in care am lucrat pentru a gasi cele mai bune metode sa crestem domeniul de UX, atat de important unei industrii tech cu adevarat sanatoase. Au fost ani in care am pus bazele unei comunitati de sute de oameni, am facut un meetup care a crescut la fiecare editie, am lansat o conferinta in domeniu care a fost fabuloasa (urmeaza a doua editie) si iata, am lansat si o asociatie profesionala, ce ne va oferi cadrul si statutul sa facem toate aceste lucruri la un nivel mai mare dar si mai profund.

Importanta unei asociatii profesionale de UX, in contextul miscarii de schimbare digitala pe care o traim, este vitala. Rolul nostru ca asociatie - de la popularizarea domeniului in sine pana la cel de invatare si educatie, atat pentru practicieni cat si pentru companiile care angajeaza profesionisti - va fi determinant pentru succesul pe care industria de tech il va avea in anii ce vin.

Niciuna dintre directiile majore de care are nevoie un domeniu pentru a se dezvolta - standarde, educatie, certificari, consultanta, bune practici, roluri bine definite, echipe, piata de job-uri, masurarea si demonstrarea impactului si multe altele, nu pot exista fara un organism autosustinut si independent, care sa le sprijine si sa le dezvolte.

Asadar va cerem acum sa fiti alaturi de noi in aceasta miscare.

Deveniti parte reala si activa a transformarii pe care o cerem nu doar industriei dar si societatii din Romania.

Vreau sa fiu Membru