Salut, dragi prieteni ai UX-ului, bine ne-am regasit in 2017!

Odata cu noul an, planurile si planificarile pentru lunile ce urmeaza au depasit cu mult timpul nostru liber, dar stim ca lucram pentru o cauza buna.
Credem de asemenea ca este un moment prielnic sa listam cateva dintre realizarile noastre, ca si comunitate, din anul precedent. Pentru ca, daca suntem sinceri, oricat de rau a fost 2016 in multe zone, pentru comunitatea noastra s-au intamplat si lucruri bune.

UXDRO 2016 in review

Poate ca multi stiti deja acest istoric, dar pentru cei mai noi din grupul nostru, o sa incepem cu inceputul. Prin 2014, dintr-o lipsa apasatoare a informatiei si a intelegerii despre UX in Romania, ne-am decis ca e timpul sa ne plangem mai putin si sa actionam mai mult. Am decis deci sa pornim si sa contribuim la organizarea unei comunitati, iar din acel moment totul a crescut rapid.

Prin 2015 erau peste 300 de oameni in comunitatea de UX din Bucuresti si peste 1000 in cea din Romania iar acum suntem peste 780 de membri in UXBucharest Meetup si peste 1600 in grupul de UX/UI Romania. La sfarsitul lui 2015 a urmat o conferinta unica de UX in Europa de Est, UX Bucharest 2015, care ne-a unit si mai mult si care a fost o piatra de hotar pentru certificarea existentei acestui domeniu in Romania.

UXDRO 2016 in review

Crearea la final de 2016 a unei asociatii pentru profesionistii din domeniu a fost incununarea tuturor acestor eforturi. Asociatia Romana de UX Design urmeaza sa fie locul unde toti cei pasionati de UX vor putea invata, vor putea sa isi ofere serviciile, vor putea voluntaria sau vor putea gasi informatii, cursuri, certificari. Companiile vor putea cauta oameni sau vor putea parteneria cu asociatia pentru proiecte de UX.

Si pentru ca spuneam de ce am facut in anul 2016 cred ca merita sa amintim macar speakerii pe care i-am adus de-a lungul ultimului an in fata comunitatii, in cadrul meetupurilor:

Martin Balint ne-a vorbit despre "Designul ca autocratie senzoriala".
Dan Dragu ne-a invatat despre noile "Metodologii pentru evaluarea perceptiei userilor asupra produselor software".
Zsolt Incze ne-a aratat importanta feedbakului de la utilizatori in "We want your feedback".
Paul Rawston - “The role of A/B Testing in optimizing the conversion rate for websites and emails”.
Horia Galantanu - “The TV of Tomorrow and the role of the UX Design in a changing media industry”.
Emil Ionescu - "Events- As designed" – or how to design the user experience for music festivals.

Editia a 10-a a Meetup-urilor de UX Design s-a desfasurat in Noiembrie si a constituit un moment important pentru noi. De fapt a fost un moment important pentru noi toti cei din comunitate deoarece a fost anuntata infiintarea Asociatiei Romane de User Experience Design.

Ca speakeri i-am invitat pe:
Anghel Robert - Cateva cuvinte - si cifre - despre transformarile din mediul digital si rolul UX in aceste transformari.
Marius Ursache - Inspirational de la un "veteran" in industrie - despre design, triburi, ocultism si legatura lor cu "design-ul de experienta"
In final am avut proiectia filmului 'Design Disruptors' - Which reveals a never-before-seen perspective on the design approaches of these companies and how they are overtaking billion dollar industries through design."

Cam asta a fost, foarte pe scurt, anul 2016, si tocmai pentru ca am crescut si pentru a continua sa evoluam, avem nevoie de voi, membri activi ai comunitatii noastre de UX. Din acest motiv speram sa va vedem anul acesta la meetinguri si speram ca veti fi alaturi de noi si veti impartasi in continuare cu noi gandurile si nevoile voastre, pentru a putea creste impreuna.

Numai bine, Echipa UX Design Romania

Vreau sa fiu Membru